{ Web Yazılım Alırken ve Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli ? }

Web Yazılım Alırken ve Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Web Yazılım Alırken ve Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyerek, ne istediğiniz hakkında karar vermelisiniz. Müşterilerimizi ve ziyaretçilerimizi bilgilendirmek için dikkat edilmesi gerekenleri sizin için sıraladık.

1. Yazılım (Web Sitesi) satın alacağınız firma veya kişi önemlidir. Web yazılım alacağınız yerin, kendi sitesini ve referanslarını inceleyin.  Kullandıkları yazılım hazırmı ? yoksa kendi ürettikleri bir yazılımmı ?  (Üretici olan firma veya kişiler çözüm odaklı ve geliştirilmeye açık güncel yazılımlar üretir, harici özellik taleplerine cevap verebilirler.) Aynı zamanda, işteki tecrübelerini buradan anlayabilirsiniz.  ihtiyaçlara cevap verebilirmi, yoksa veremezmi ? Kısaca; Kendine faydası olanın, sizede faydası olur.

2. HTML Tema (Site Görünümü)  Responsive olması önemlidir. Responsive tasarım, duyarlı tasarımdır. Çeşitli cihazlarda (Masaüstü, Laptop, Tablet ve mobil cihazlar.) ekran boyutlarına göre otomatik ölçeklenmesi  iyi görünmesini sağlayan kodlamadır.

3. Yazılım Versiyonu. Yazılım versiyonu güncel olmalıdır, güvenlik ve kullanım açısından çok önemlidir ! Örn: PHP 5.x kodlanmış yazılım PHP 7.x son sürümlerde çalışmaz. Hosting sunucularından eski sürümler kaldırıldığından yazılımınız iptal olacak demektir. Düşük sürüm, Yazılım sürümünüz eski, gibi uyarılar gizlendiğinden dolayı bu hatalar gözükmez. Buda verdiğiniz parayı çöpe atmaktır. Kısaca; Güncel olmayan yazılımlar ve düzensiz yanlış kodlama sizin için problem demektir.

4. Seo (Search Engine Optimization) Web Yazılımın seo kriterlerine uygun olması önemlidir.  Her web sitesi arama motorlarında  (Örn: Google) çıkacak diye bir kural yoktur. Arama motoru optimizasyonuna göre hazırlanmış web yazılım (Web Site) tercih etmelisiniz.  Arama motorlarında, isminizle (Alandı,Domain) ile aramalarda çıkmak Sitenizin seo standartlarına uygun olduğunu göstermez.  Örn;  Aranacak kelime (web yazılım) olsun. Alanadı (domain) ile bir benzerliği yok. Kelime arandığında siteniz listede yer alıyorsa, Seo kriterlerine uygunsunuz demektir. Bu konu oldukça detaylı bir konudur. Bilgi zaman emek ister.  Bu konuyada başka bir yazımızda detaylıca değiniriz. 

5. Kolay kullanım. Interneti aktif olarak kullanmak, web sitelerinin iyi kullanılabilir olduğu anlamına gelmez. O yüzden web sitenizin (Yazılımın) kullanımı kolay ve anlaşılır olmalıdır. Bunlar ikiye ayrılır; Site Ön kullanımı ve Yönetim paneli. Sitenizi ziyaret edenler, zorlanmadan web sitenizde kolayca işlem yapabilmeli. Örn: Ürün siparişi, yorum, bilgi, iletişim v.b.

6. Teknik Destek. Yazılımla alakalı veya kullanıcı hatası olan sorunlara, Destek verilmesi önemlidir. Sorunlarınıza ve özel isteklerinize çözüm üretilmesi, garantide olduğunuz anlamına gelir.

7. Özellikler (Donanım) ve Fiyatlar. Yazılım donanımına göre fiyatlar değişim gösterir. Doğru kodlama, güncel, güvenli, Seo kodlamalı yazılım fiyatları piyasadaki ucuz yazılım sekötüründen yüksek olur. Örn: BMW ile Tofaş kıyaslanabilirmi ? iki aracıda aynı fiyata alabilirmiyiz ? Yazılımlarda örneğimizdeki gibi aynıdır. Web site görüntüsü ve satıcı sözleri sizi yanıltmasın. Web yazılım (Web Site) iyi görünmesi, yukarıda saydığımız standartları karşılamayabilir.  Bu yüzden soru sormaktan, inceleme yapmaktan, detaylı bilgi istemekten, Seo konusunda referans istemekten çekinmeyinParanızla mağdur olmayın.


Kaynak : https://www.hddizayn.com/blog/web-yazilim-alirken-ve-yaptirirken-nelere-dikkat-edilmeli.html




YORUMLAR Toplam 0 yorum bulunmaktadır.




YORUM YAZ